Ταφή ή Αποτέφρωση;

αποτέφρωση Προταση για οικια

Κατανοήστε τις επιλογές σας.

Ταφή ή Αποτέφρωση;

Οι αποφάσεις στο τέλος της ζωής του αγαπημένου μας προσώπου δεν είναι ποτέ εύκολες, αλλά η λήψη τεκμηριωμένων επιλογών είναι σημαντική για την ηρεμία όλων. Η απόφαση για την ταφή ή την αποτέφρωση είναι μια προσωπική διαδικασία που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως οικονομική δυνατότητα, πνευματικές πεποιθήσεις και περιβαλλοντικές εκτιμήσεις.

Περιγραφή Παραδοσιακής Κηδείας

Μια παραδοσιακή ταφή περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός σώματος σε φέρετρο, και την ταφή του σε χώμα ή σαρκοφάγο εντός Δημοτικού Κοιμητηρίου. Συνηθίζεται πριν την ταφή του σώματος να προηγείται Τελετή στον τόπο λατρείας του αποβιώσαντα, όπου παρευρίσκονται οι συγγενείς και οι στενότεροι φίλοι του. Οι βασικές παροχές που χρειάζονται για μια ταφή περιλαμβάνουν ένα φέρετρο, μια επένδυση φέρετρου, έκδοση των απαραίτητων εγγράφων και ένας τάφος . Με την παραδοσιακή ταφή, τα λείψανα θα υποστούν φυσική αποσύνθεση με την πάροδο των ετών.

Περιγραφή Αποτέφρωσης / Καύσης

Η αποτέφρωση περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός σώματος σε φέρετρο ειδικό για αυτή την χρήση, και την μεταφορά του στο αποτεφρωτήριο. Εκεί τοποθετείται εντός ειδικού κλίβανου όπου μετά από διαδικασία περίπου 2 ωρών η σορός μετατρέπεται σε υπολείμματα τέφρας. Η αποτέφρωση μπορεί να συμβεί αμέσως μετά το θάνατο ή θα μπορούσε να περιμένει μέχρι μετά την αποχαιρετιστήρια Τελετή. Μετά το φινίρισμα, τα υπολείμματα αφήνονται να κρυώσουν και στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία για να κονιοποιηθούν τυχόν μεγάλα θραύσματα. Οι στάχτες τοποθετούνται σε ειδικό σφραγισμένο αεροστεγώς δοχείο. Τα μέλη της οικογένειας μπορούν να κρατήσουν τα λείψανα, να τα θάψουν ή να τα διασκορπίσουν στη γη, στο νερό ή στον αέρα με αεροσκάφος.

Θρησκευτικές Πεποιθήσεις

Όταν κάνετε μια επιλογή μεταξύ της παραδοσιακής ταφής και της καύσης, λάβετε υπόψη τις θρησκευτικές αρχές που μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία. Η Καθολική Εκκλησία απαιτεί ταφή σε νεκροταφείο, αλλά τα λείψανα μπορούν να αποτεφρωθούν. Οι προτεστάντες δεν υπαγορεύουν τι γίνεται με τα λείψανα. Ο Ιουδαϊσμός απαιτεί την επιστροφή ολόκληρου του σώματος στη Γη το συντομότερο δυνατό, αλλά ορισμένοι σύγχρονοι Εβραίοι αρχίζουν να επιλέγουν την αποτέφρωση. Οι Ελληνορθόδοξοι απαγορεύουν την καύση, αντίθετα απαιτούν ταφή στο έδαφος. Μερικοί άνθρωποι έχουν προσωπικές προτιμήσεις που εμποδίζουν την αποτέφρωση, ενώ άλλοι προτιμούν αυτήν την επιλογή.

Από το 2019 η διαδικασία της αποτέφρωσης πραγματοποιείτε εντός του Αποτεφρωτήριου της Ριτσώνας.

Το γραφείο μας για όσους επιθυμούν την αποτέφρωση αντί του ενταφιασμού έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή προσφορά για οικονομική αποτέφρωση στη Ριτσώνα μόνο με 1400 € τελική τιμή με ΦΠΑ.

Μη διστάσετε να μας καλέσετε για οποιαδήποτε πληροφορία.

Επιλέξτε τοπο ταφής
 1. Άν επιθυμείτε Κηδεία στην Επαρχία συμπληρώστε την χιλιομετρική απόσταση που προκύπτει απο το Google Maps.
 2. Η παραλαβή της σορού είναι απαραίτητη επιλογή.
 3. Έκδοση πιστοποιητικού θανάτου απο ιδιώτη γιατρό εφόσον ο θάνατος έχει συμβεί σε οικία και ο θεράπων ιατρός δεν είναι διαθέσιμος.
 4. Νεκροψία / Νεκροτομή εφόσον η περίσταση το απαιτεί.
 5. Περιποίηση της σορού εφόσον το επιθυμεί η οικογένεια.
 6. Ταρίχευση εφόσον η σορός θα ταξιδέψει με ΚΑΡΑΒΙ ή θα διασχίσει ΣΥΝΟΡΑ ή θα παραμείνει εντός ψυγείου πάνω απο 5 ημέρες , λόγω μή διαθεσιμότητας τάφων στο Κοιμητήριο της επιλογής.
 7. Φέρετρο – Σέτ φέρετρου. Επιλέξτε κατηγορία φέρετρου
 8. Έκδοση Άδειας ταφής είναι υποχρεωτική προυπόθεση για να πραγματοποιηθεί μία κηδεία.
 9. Επιλέξτε αν επιθυμείτε να κολληθούν αγγελτήρια για την Τελετή.
 10. Επιλέξτε εφόσον επιθυμείτε Άνθινο σταυρό.
 11. Στις τιμές ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ του τιμολογίου που θα σας δώσουμε ώστε να εισπράξετε τα έξοδα κηδείας.

Στην τελική τιμή ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται τα τέλη ψυκτικού θαλάμου καθώς η παραμονή τους σε αυτούς εξαρτάται απο την διαθεσιμότητα των τάφων του εκάστοτε Δήμου.

Σας παρέχουμε την δυνατότητα άτοκων δόσεων με την χρήση πιστωτικής κάρτας .

Προτεραιότητα του γραφείου μας είναι το ξεκαθάρισμα των οικονομικών απο την πρώτη στιγμή ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μήν διστάσετε να μας καλέσετε.

Για πληροφορίες καλέστε μας.
Phone icon
2103425125